Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

480 лв. обезщетение за незаконен арест ще трябва да плати столичната дирекция на МВР на Бойко Борисов.

Това е решил на втора инстанция софийският административен съд.

С решението се потвърждава първата присъда, че през март бившият премиер Бойко Борисов е бил задържан незаконно от полицията. Тогава МВР нахлу в дома на Борисов в Банкя, както и в къщите на пиарката му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов. След неколкочасови обиски тримата бяха задържани и отведени в ареста на националната полиция за денонощие.

Впоследствие обаче прокуратурата не откри данни, върху които би могла да продължи ареста или да повдигне обвинения, и те бяха освободени.

Разпореденото задържане на Бойко Борисов не покрива стандарта за непроизволност и законност, установила сега втората инстанция на административния съд. Освен това полицаите са нарушили Европейската конвенция за правата на човека, която изисква задържания незабавно да бъде уведомен за причините за ареста.

Борисов вече спечели едно дело срещу МВР за незаконното си задържане, но от столичната дирекция са обжалвали първата присъда. На първа инстанция за незаконни бяха обявени и арестите на Горанов и Арнаудова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

211

Анонимен

преди 1 година

Ето за това Бацето се има за велик политик , мисли няколко хода напред , постави каскета в точният момент в точното време , че ако не спечели изборите ,(както стана )да има кой да му пази зад..ка ! Ако и така мислеше за народа , че при евентуална криза , каквато се случи заради войната , ни беще вдигнал драстично доходите , и ни беще направил по-платежоспособни , нямаше да усетим толкова тежко вдигането на цените ! Но за едно сме тарикати , а за друго *** !

210

Анонимен

преди 1 година

Какво ни интересува нас нормалните, че мутрите се пазели една друга, те нали за това си назначиха гешефт, това и в детската градина го разбраха.

209

Анонимен

преди 1 година

Вън политическите мошенници ПП, от властта. Киро просто, вратата е там. И не се връщай повече.

fallback