Снимка: БГНЕС
fallback

Не видяхме да се различава позицията на ГЕРБ и позицията на служебния кабинет по темата за "Газпром". Това каза Антоанета Цонева от "Демократична България" пред bTV.

Oще по темата

ГЕРБ имат огромна вина по отношение на диверсификацията, когато през април "Газпром" прекрати доставките - 94% от всички доставки бяха от нея. Ако Борисов за 12 г. е направил това - означава, че не е направил нищо за енергийната независимост, обясни още тя. И заяви, че България за една година е построила тръба, за която бяха хвърлени над 3 млрд. лв., за да се угоди на Путин и да се заобиколи Украйна.

Тя е категорична, че "Газпром" не предоставя евтин газ и даде пример с високите цени в Унгария. Страната преднамерено се тласка към газова зависимост от "Газпром", каза още Цонева.

Този служебен кабинет взима решения, които не удовлетворяват националния интерес на България, каза още тя.  Припомни на Бойко Борисов, че от 2007 г. "Лукойл" за първи път е платила данъци при кабинета "Петков".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Васил

преди 1 година

Паредната калинка от ДБ, такива бяха и всичките им министри в предното правителство.

37

Анонимен

преди 1 година

МНОГО МИ Е ОТВРАТИТЕЛНА ТАЗИ АРОГАНТНА И НАГЛА ЖЕНА........

36

Хан Аспарух

преди 1 година

Не ми хвали толкова ГЕРБ,нали те изкараха на 13 март2021 ел.енергията и газа на Европейската Борса в Холандия,затова всичко като цени скочи.Имаме цена от Газпром на 280 долара за 1000 кубометра,но не Ние сме много ербап и Демократи Европейци,ще купуваме на 2700 от нидерландските финансови измамници.Не уважавам ДБ -ПП и те са едни продажни Ам.*** на хранилка,но ГРОБ да ми рекламиращ...????

fallback