Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Действията на този кабинет не отговарят на целите, които се поставят на един служебен кабинет.

Oще по темата
Това каза в интервю за БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи.

Няма как да има експертни разговори, когато става въпрос за газ и се говори с "Газпром", убеден е Керемедчиев. По думите му от десетилетия Русия използва енергийните доставки за провеждане на политика.

Целта е Москва да подсигури колкото може повече приятелски настроени партии да влязат в следващото Народно събрание, смята той.

Според Керемедчиев служебният кабинет е задълбал "своето внимание в енергетиката" и звучи "странно единомислието с посланик Митрофанова", която още след падането на кабинета "Петков" каза, че преговорите с "Газпром" са възможни.

Руският газ няма да бъде по-евтин, защото истерията на пазарите е невероятна, изтъкна Керемедчиев.

Той се аргументира с примера на Унгария - една от най-приятелски настроените към Русия страни, където за последната година цените по думите му са се увеличили 4 пъти. Испания пък доставя втечнен газ на по-ниски цени, отколкото Унгария получава газ от Русия, но всичко това става с дългосрочни договори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 година

До 26. 70804 . . . Учи български правопис и българска граматика!

26

Кико

преди 1 година

Искат все повече индивиди който правят чупка в кръста! Не е разрешено да викаш ОХ,Ох ,ох!

25

70804

преди 1 година

До Анонимен 25 Разбрахме, че си платена кукумявка на раша.Няма нужда да зобееш когато някой ти казва истината в очите. Трябва да си сляп за да не виждаш сългата ръка на масква в БГ.Друг е въпроса, че тук има прекалено много продажници и народозменници.Може би е време да се повтори зимата на 1996-97 само, че този път с б...о и всеки следващ който доиде на власт да знае,че му се търси смета до кокал

fallback