Снимка: БГНЕС
fallback

Реколтата от зърно е добра, като средните добиви са над 500 и доближават 600 килограма от декар, обяви пред журналисти министърът на земеделието Явор Гечев, който представя приоритетите на екипа си.

Не се очаква кризисна ситуация с реколтата, няма да има проблеми с изхранването на българите, увери Гечев.

По думите му сега има свръхпредлагане на зърно в държавите, съседни на Украйна, но има и план за подпомагане на земеделските производители и преработватели.

Реколтата от пшеница ще е около 6,5 млн. тона.

Към момент няма чакащи камиони на ГКПП "Капитан Андреево" - още от първия ден на правителството работим по казуса, каза още Гечев. Хакерската атака срещу Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е почти преодоляна и 85 процента от административните услуги на БАБХ са възстановени, добави той.

Земеделските стопани ще си поучават редовно субсидиите, заяви земеделският министър. Ще подготвим законодателни промени, които да подпомогнат работата на колегите от редовния кабинет по представянето на европроектите в Брюксел, посочи Гечев. Следващата седмица ще имаме точните цифри и ясен план за работа, каза той.

Явор Гечев посочи, че има забавяне на добива на дървесина заради поскъпването на горивата. Още тази седмица обаче ще се подготви план за увеличаване на добива, за да може хората да имат дърва за огрев през зимата.

"Промени ще има, но без политизиране. Докато съм министър, ще се държа като надпартиен", каза Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

На европеидният про'с'так, живеещ при майка си, мечтата в живота му е МИНИМАЛНА заплата и затова гласува за евроинтеграция. ФАКТ.

9

карачанаков

преди 1 година

Повече ми прилича на министър животновъд,тази шия не е от туршия.

8

Анонимен

преди 1 година

като ти го каже този *** и как да не си спокоен :)

fallback