Снимка: БГНЕС

Кирил Петков няма никакъв принос към Интерконектора Гърция - България. Така представители на ПГ на ГЕРБ - СДС отговориха на твърденията на Кирил Петков, че Интерконекторът с Гърция трябва да е годен до края на август и на обвиненията му, че опозицията в тяхно лице е работила за "Газпром".

Депутатът от ГЕРБ - СДС Теменукжа Петков смята, че премиерът в оставка е излъгал за пореден път.

"Смятам, че това за никого вече не е новина. Освен, че излъга, той опроверга и сам себе си. Дали си спомняте датата 8 юли 2022 г. и едни хубави снимки за завъртането на един кран. Е, оказа се, че това не е така. Днес премиерът в оставка призна, че едва в рамките на днешния ден са получили акт 14. За да бъде въведен в експлоатация и да заработи един такъв проект, е необходимо той да притежава акт 15 и акт 16- Кога ще стане това - никой не знае. Искам да припомня, че съгласно договора и анекса, който ние подписахме в рамките на нашето управление проектът трябваше да бъде готов и въведен в търговска експлоатация на 31 декември 2021 г. Повярвайте ми, ако политическа партия ГЕРБ управляваше, това щеше да бъде факт. В рамките на същия този брифинг премиерът в оставка г-н Петков се опита да прикрие собствената си некадърност, затова че не успяха да реализират този проект, като обвини правителството на премиера Бойко Борисов", каза депутатът от ГЕРБ - СДС.

Още по темата
Тя каза на Петкова, че той самият няма никакъв принос за проекта Интерконектор Гърция - България. По думите й този проект е станал лично благодарение на Борисов и ръководените от него правителство. "Г-н Петков освен да провали проекта, няма абсолютно никакъв принос за това. Той си позволи да обвини правителствата на партия ГЕРБ, че ние не сме искали да реализираме или завършим този проект, за да обслужваме едва ли не нечии чужди интереси. Когато някой се опитва да говори за обслужване на чужди интереси, хубаво е да си припомним кой подписа меморандума с Gemcorр", заяви Петкова.

По думите й управляващите в оставка нямат смелостта да си признаят, че България е изправена пред газова криза и сериозен проблем. Тя подчерта, че тези хора обясняват как са договорили 7 танкера, но никой не казва на каква цена са, с кого са договорени и най-важното как ще стигнат до България. "С лъжа започнаха своето управление, с лъжа - ще приключат", обобщи Теменужка Петкова. Колегата й Делян Добрев се обзаложи, че лъжите ще продължат и през предизборната кампания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase