Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Пленарните заседания често бяха арена на лични сблъсъци, на използване на вулгарен и циничен език, на език на омразата. Тази висока трибуна беше използвана по непристоен начин за постигане на политически цели -поведение, което считам, че противоречи на принципите на парламентаризма, които често се повдигаха като тема, а не бяха на почит. Това заяви председателят на 47-ото НС Мирослав Иванов в последния ден на този парламент.  
Още по темата

Според него в работата на това Народно събрание е липсвало търпение, толерантност към различното мнение, уважение към народните представители.

„Изминаха почти 8 месеца от първия звънец. Това бяха интензивни и наситени месеци. Инфлационните процеси вече бяха в сила, цените на основни ресурси нараснаха, пандемията беше в сила на всички тези явление беше даден нов силен тласък с войната между две от най- големите държави по територия, население и икономика. В тези тежки времена на криза Народното събрание не беше обединено, а какви бяха причините за това ще дам възможност на времето и на хората да дадат оценката си“, каза Иванов.

„Напрежението от политическата криза очевидно хвърли своята тежка сянка и на този състав в НС“, призна той.  
„Обществото има нужда от политически елит, в който има доверие, от спокойствие и сигурност, заслужава да живее в една по - добра България и нека да бъдем по- разумни и отговорни и по- честни към себе си, колегите си и нашите сънародници“, обърна се той към депутатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар