Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова атакува президента Румен Радев веднага, след като приключи срещата, на която бе върнат неуспешния трети мандат.

Президентът не е спрял да критикува това правителство от пърия му ден, още от началото заявиха, че дори няма 100 дни. Въпреки, че той създаде основната партия в коалицията. Смятаме, че той е част от групата, която свали действащото правителство, заяви Нинова пред сградата на президентството.

"Не приемаме критиката на президента към БСП, че оставяме хаос в енергетиката. Да я насочи към ИТН и Слави Трифонов, които излъчиха министъра на енергетиката. Няма да носим отговорност за това, ние многократно предупреждавамхме преди 3 месеца да не се спират преговорите с "Газпром", а сега - че трябва да се реши проблемът с КЕВР. Нашата социална политика беше стълбът на това правителство. Свършили сме това, което се изисква от нас", допълни тя.

Още по темата
Тя насочи отговорността вече към Румен Радев и го призова да не се оправдава с наследството.

Според Нинова няма как да се избере за два дни нов шеф на КЕВР, както поиска президентът.

Лидерът на БСП заяви, че не съжалява, че партията е издигнала Радев за президент и припомни, че кандидатурата му е била лично нейна.

"Първия си мандат дължи на БСП, за втория вече го подкрепиха и други партии", припомни Нинова.

Радев не е повдигал въпрос за министри от БСП в служебния кабинет, но Корнелия Нинова изрази съмнение, че ще привлече социалисти зад гърба на партията.

"Но ние не носим отговорност - да се знае, че БСП не участва в този кабинет", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase