Енергийните министри на страните членки на ЕС постигнаха политическо съгласие за намаляване на потреблението на газ преди отоплителния сезон. Постигнато е политическо споразумение да се намали потреблението на газ с 15 на сто от август до края на март догодина.

"Сметката все още не е дошла. Продължаваме да поръчваме, а тепърва ще ни направят сметката.

Още по темата
Очевидно за Европа тя ще е висока, но за България ще е доста непосилна, защото на нас ни се налага да играем по цените и правилата на останалите страни членки в средата на най-бедната европейска държава", коментира лидерът на Земеделски народен съюз Румен Йончев в Bulgaria ON AIR.

Според него доста ясно се чува от "Продължаваме промяната" посланието, че изборите са неизбежни. Той подчерта, че в парламента няма воля за каквото и да било. По думите му през цялото време, в което съществува този парламент, е приел 5-6 закона.

"Политическата ситуация изглежда абсурдна, защото вече 3 дни България очаква политбюро на БСП да реши какво ще се случва в страната, като че ли държането на мандата променя нещо. Не става ясно, ако го задържи БСП този мандат, какво ще прави с него. Това ми прилича на предизборна кампания", каза Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че днешните решения на Брюксел за ограничаване на потреблението на газ са неизпълними от България. Гостът се съмнява дали правителството работи, защото според него слушаме за решения от Брюксел, но не чуваме българската позиция по тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase