"Записът показва аналитично мнение на ръководителя на нашата парламентарна група какво се случва между различните партийни субекти. Не виждам нищо скандално в този запис. Говори се за неща, които са мнение на Христо Иванов и които отразяват доста добре ситуацията в момента. Това не доведе до крах на преговорите, а до това, че "Има такъв народ" за пореден път дестабилизираха политическата обстановка", коментира разразилия се политически скандал зам.-председателят на здравната комисия в парламента д-р Александър Симидчиев пред Bulgaria ON AIR.

Както е известно, всичко тръгна от изтеклия запис от закрито заседание на "Демократична България".

Според него ръководителят на ИТН е излизал от правителства по-често, отколкото те са съставяни. Гостът каза, че поведението на всеки един национално отговорен субект в тази затруднена обстановка е да не допринася за дестабилизация, защото в една нестабилна обстановка не могат да се взимат правилните решения. Д-р Симидчиев обърна внимание, че има нужда от разум, да се говори по-малко и да се работи повече в интерес на това, което се случва в държавата.

Защо ВАС спря повишаването на заплатите и как трябва да бъдат привличани младите лекари - гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase