На висок тон опозицията прогнозира колапс в енергетиката след решението на Конституционния съд. Причината е, че липсата на председател застрашава механизма на ежемесечно определяне на цената на газа, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Аз призовавам със силата на вашето мнозинство да поканим веднага в зала министъра на енергетиката.

Още по темата
Призовавам ви последните дни на 47-ото Народно събрание да внесете процедура по избор на нов председател на КЕВР. Ако не го разбирате и единствената ви реакция е да викате от втория ред - това означава, че наистина сте тотални аматьори, не пълни", заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.  

"Нарушихте правилника. Защо не поискахте времето за декларация, а някаква измислена процедура", каза зам.-председателят на Народното събрание Атанас Атанасов.  

Бившите партньори от "Има такъв народ" признаха, че до избора на Станислав Тодоров се е стигнало след извиване на ръце.

"Когато заговорим за нарушение на закона, щети за бюджета, напомняйте на ГЕРБ, че има още един такъв случай за "Капитан Андреево", изтъкна депутатът от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев.

"Ето това е безочието на ГЕРБ, даже не се регистрирахте. Не сте в зала, а цял ден говорите за отговорност и държавническо поведение. Нарушавате закона, а след това твърдите, че ние нарушаваме закона", посочи депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase