Снимка: БГНЕС
fallback

Общо 426 млн. лв. ще бъдат раздадени на 194 общини, достигайки до 5,9 милиона граждани, заяви министър-председателят в оставка Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

"Завърши работната група, формирана миналата седмица, в която програмата за общините и финансирането на общински проекти бяха за първи път направени по напълно прозрачен начин. Критериите, които бяха използвани от работната група, са максимален брой общини да бъдат повлияни и максимален брой български граждани да почувстват ефекта от тези проекти", отбеляза Петков, цитиран от БТА.

Той подчерта, че детайли от този план ще бъдат обсъдени на оперативно заседание на правителството днес.

"Когато средствата се изразходват прозрачно, много български граждани могат да усетят позитивния ефект от тях", допълни Петков.

Днес създаваме дружеството, което ще може да извършва медицинска помощ по въздух. България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага на хората в нужда в т.нар. „златен час”, съобщи още Петков.

Поздравявам вицепремиера Константинова и министъра на туризма, че средствата за хотелиери, ще бъдат изплатени. Днес ще се приеме 80 млн. да бъдат платени от европейски средства за украинските средства, съобщи още Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 1 година

какво достига до мен бе *** . Всичко потъва във вашите джобове. Вие се оказахте по крадливи и от ГЕРБ.

22

Анонимен

преди 1 година

продадоха златните кюлчета на бойко и парите потекоха , чак ше се окаляме

21

Анонимен

преди 1 година

Спрете да го показвате този измамник, крадец и лъжец, да си отива в Канада.

fallback