Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Бихме искали днес, като първи разговор, да изясним няколко въпроса. Предстоят ни серия от разговори, но днес първо да уточни принципните неща. Декларираме абсолютно категорично, че имаме сериозни намерения да опитаме да направим правителство, защото знаем какво ни чака в следващите месеци. Нямаме никакво намерение да губим времето в напразни преговори. Днес трябва да си кажем да, ще правим или не, няма да правим правителство и да се знае, че отиваме на избори.

Oще по темата

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към представителите на "Има такъв народ".

"Затова ви моля за следното - първо, да кажете каква е вашата позиция? Бихте ли искали да опитаме да направим правителство. Второ - ние предлагаме първите ни разговори да бъдат върху програмата, която ДБ, ПП и ние съставихме за първия мандат. Информирам ви, че в първия разговор с ПП сме заявили, че оставяме програмата отворена за ИНТ. Смятаме, че това е колегиално и логично, след като вие не сте участвали в съставянето й", допълни тя.

Нинова уточни, че програмата вече е изпратена на "Има такъв народ".

"Приемате ли програмата за основа за разговори и ако имате предложения по нея - ние сме готови да ги получим, да ги обсъдим с колегите и да се надяваме, че ще намерим сечението в политиките и законодателната рамка поне за следващите 6 месеца", каза още лидерът на БСП и помоли днес да не се обсъжда структура и състав на МС.

"Ние обявихме, че ще бъдем конструктивни и, че според нас е добре да се направи правителство от същите 4 партии, които бяха в коалиция. Не сме си променили мнението - смятаме че трябва да има диалог, повтарям, диалог, а не изнудване. Що се отнася до програмата - тя покрива коалиционното ни споразумение в огромната си част. Ние я получхме, идваме с готови предложения", отговори лидерът на ИТН Тошко Йорданов.

"Мисля, че днес ще покажем дали имаме мъдрост и разум, така, както вие заявихте преди две седмици в НС. Ще покажем дали имаме воля да управляваме, защото това е много важно в момента. Твърдо заявявам, че - да, ние ще участваме в разговори. Нашето категорично мнение е, чеизбори не са необходими. Те няма да доведат до по-добри резултати. Напротив. Изборите само ще задълбочат кризата и ще доведат до едни нови избори", каза Ива Митева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анонимен

преди 1 година

Народът казва - твърдо НЕ

101

Анонимен

преди 1 година

Подмениха всичко. Сега само военен преврат липсва.

100

Анонимен

преди 1 година

Никой не е гласувал за БСП. Вън, 4-та партия БСП, от властта!

fallback