Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) изиска информация от "Булгаргаз" за изпълнението на действащия договор с "Газпром Експорт" и предприетите действия за претендиране за неустойки за едностранно прекратените доставки. Това съобщават от регулатора, след края на заседание на комисарите.

"Договорът с "Газпром Експорт" не е прекратен и "Булгаргаз" изпраща заявки, както предвиждат клаузите, които руската страна не изпълнява", коментира преди време министърът на енергетиката Александър Николов пред енергийната комисия, съобщи Investor.

С него комисията задължава "Булгаргаз" да публикува информация за необходимите и неосигурени месечни количества природен газ, а също и необходимите капацитети през трансгранични съоръжения за пренос до българския пазар за покриване на потреблението за периода на следващите 12 месеца.

Oще по темата

По този начин всички пазарни участници ще имат необходимата информация и достатъчно време, за да предоставят най-добрите си оферти към държавната компания. Общественият доставчик следва да подържа тази информация актуална на своята интернет страница и на информационната платформа на Газов Хъб "Балкан", посочват от КЕВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ти си идиот

преди 1 година

До ФинансистДобре продай ми яйца, аз ще ти платя с картофи е твоята идиотска логика....типично за руска ***...тотално безмозъчна...Не е само РаZZия на тоя свят дето има газ и ще се оправим и без нея...

22

Анонимен

преди 1 година

ЕС взе решение, че унищожението на Русия е по-важно от здравето и благосъстоянието на гражданите на Европейския континент. Това решение идва със своите последствия. Няма на кого друг да се сърдим освен на европейското началство, което провежда важните политики е енергетика, финанси, околна среда и външна политика. Съвършено без значение е кой точно ще бъде министърът председател на България, доколкото, всеки на тази позиция е длъжен и ще изпълнява директивите и регламентите на ЕС.

21

toti

преди 1 година

Ами нека си ви клатят как си иаскат,роба си остава РОБ за цял живот ако не вастане!!!

fallback