Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Утре в 9.00 часа сутринта президентът ще направи консултации преди да даде третия мандат, а ще успеят ли партии като БСП, ИТН и ДБ да съставят правителство?

"Президентът събира партиите на консултации и предполагам, че другата седмица ще избере на кого да го връчи. Ще търсим подкрепа от всичките наши бивши коалиционни партньори", каза депутатът от "Има такъв народ" Пламен Абровски в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата


На въпроса дали в ИТН са притеснени, че от "Продължаваме промяната" не искат да влизат в разговори с тях, гостът заяви, че не е сигурен дали това са думите на "Продължаваме промяната" или на Асен Василев.

"Аз също се срещам с колеги от "Продължаваме промяната" в кулоарите и те също не желаят избори. Не виждам защо да не подкрепим мандат, ако е даден на БСП или ДБ включително, ако бъде даден на "Продължаваме промяната". Условията ще бъдат какъв ще бъде кабинетът, защото е изключително важно кой ще работи. Много по-важна е коалицията, която ще бъде в НС, да работи добре и да има представа какви политики ще се правят", подчерта Абровски пред Bulgaria ON AIR.

Според него по-добре е политиците, които ще правят политиката, да си стоят в НС и да дадат възможност на експертите от ден да започнат да работят и да знаят какво правят, а не да влизат хора, които тепърва ще се учат.

"Експерти независими има, които са политически неукрасени, защото ние имаме нужда от такива хора да изпълняват политиката, която ще се прави в НС", коментира гостът.

Ако приемем, че Кирил Петков или Асен Василев отново са предложение за министър-председателския пост, Абровски посочи, че един човек, който настъпи мотиката 2 пъти, според него няма правото да управлява.

На въпроса какво е лицето на България пред Европа политикът отговори, че в момента България вече няма лице.

"Когато кажеш нещо, още повече когато си представител на държавата и над тебе няма никого, трябва да можеш да го докажеш, а не да подвеждаш хората. Не може единственото нещо, което е позитивно и което няма проблем, да е износът от България към Турция на живи животни", сподели гостът.

Той добави, че по време на проверка на "Капитан Андреево" са го посрещнали на входа на границата абсолютно всички служители на Българската агенция по безопасност на храните, които не са били на смяна.

"Те бяха готови на момента да си хвърлят оставките и да напуснат, защото бяха отвратени от отношението към тях. Те носят отговорност, слагат лични печати като митничарите. Като сложи печата, отговаря за това, което е видял. Одиторите са констатирали, че няма никаква хигиена, а там минава храна. Констатирали са, че в момента "Капитан Андреево" е бил задръстен от камиони. В момента хаусът на "Капитан Андреево" е голям и тези хора не могат да разберат, че европейските одитори идват за да проверят каква е системата на контрол, която държавата е сложила", разказа Абровски.

Политикът заключи, че системата на контрол на БАБХ трябва да се промени и че държавата трябва да има един буфер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Р

преди 1 година

ХаУса ?!?

7

Ама бог вижда

преди 1 година

Кирил петковистите си свършиха работата . Разшабатиха държавата , набутаха ни в чужди проблеми и могат да си ходят доволни от свършеното .

6

Катя

преди 1 година

А бе ей,какви политики правите?!занимавате се само с махленщина,злоба и лъжи.Боричкате се кой да е най-отгоре.И.д.И о..Т и

fallback