Снимка: БГНЕС

По-важното е какво стои пред страната. Виждаме за пореден път, че думите за конструктивна опозиция и за отговорност пред важните решения за държавата, такива неща като отговорност, липсват в действията на ГЕРБ. Върнаха мандата неизпълнен, вкарват страната в поредната политическа криза. Ние, видяхте, направихме всичко възможно да бъде изпълнен първия мандат. За съжаление не успяхме да съберем 121 гласа.

Още по темата
Това заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров след като ГЕРБ върнаха втория мандат веднага след като го получиха.

"Това, което предстои, е в ръцете на президента. Ние сме получили покана и ще се явим на консултациите от 9 часа утре, за да говорим за възможността и реализацията около третия мандат.", допълни депутата от ПП.

Той добави, че партията би подкрепила разговори, които са около програмата, която е съставена със съществуващите коалиционни партньори "БСП за България" и "Демократична България". Тази програма, която сме представили пред всички народни представители и пред гражданите - около нея ще водим разговорим ако бъдем поканени", настоя Гюров.

"Ако мандатът отиде при ИТН, ние вече сме заявили, че с тази формация и нейното ръководство не можем да разговаряме. Защото те са тези, които развалиха съществуващата коалция", категоричен бе той.

Гюров отрече това да е подсказка към президента да не дава мандат на партията на Слави Трифонов. По думите му Румен Радев е показал отговорно поведение до тук.

Спазвайки конституцията, ще прецени на кого да даде мандата, посочи Гюров.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase