Снимка: БГНЕС
fallback

Христо Иванов се обяви за по-технократско правителство с хоризонт на управление до 1 януари 2024 г. Според него ярките политически фигури трябва да направят крачка встрани в името на важните за България приоритети.

"Редно е да направим един технократски кабинет, да не се опитваме да парцелираме и да завладяваме територии, а да дадем път напред на хора, на които можем да имаме доверие. Призовавам да се фокусираме върху големите задачи и предизвикателства, но и върху големите възможности пред България в следващата година”, заяви той пред bTV.

По-рано днес ръководството на "Демократична България" заяви готовност да получи третия мандат за съставяне на правителство.

"Ако мандатът бъде даден на "Демократична България", капиталът, с който ще влезем, е възможността да разговаряме с всички бивши партньори, изхождайки от един малко по-спокоен тон и по-нормални отношения. Трябва да се опитаме малко да успокоим топката", добави Иванов.

Oще по темата
При получаването на трети мандат "Демократична България" ще внесе декларация за гласуване в парламента с национални приоритети, за да се провери дали има достатъчно голямо мнозинство за подкрепата им, обяви Иванов.

"Ако се окаже случайно, че има готовност за определени формулировки, тогава ще знаем, че усилието да бъде намерено мнозинство си струва. Мнозинство бихме търсили в рамките на досегашните четири партньора, започвайки от "Продължаваме промяната". Моралното право остава тяхно”, каза той.

"Ще избегнем търсенето на подкрепа извън досега управляващите формации. Все още не можем да търсим подкрепа ГЕРБ, макар да се опитваме да наложим един по-диалогичен подход към тях в реализиране на националните приоритети", добави Иванов.

Христо Иванов заяви, че България няма време за нови избори, защото предстои да се предприемат решителни действия по редица ключови за страната приоритети като влизането в Шенген и еврозоната и за усвояването на средствата по Планата за възстановяване и устойчивост. Иванов смята, че България няма време за губене за да се справи с енергийната криза, инфлацията и икономическите предизвикателства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

ББ

преди 1 година

говорете с хората на човешки език...академичният на паветата,изнасяите факти...обяснете на хората,че работите за благоденствието им...както е...но не го обяснявате разбираемо!

113

ББ

преди 1 година

г-н Иванов...с канибали не може се говори...чупи три Парламента...работи със...брокери,в нечовешки кризи хвърли българите и Народа ни под влака обслужвайки путин...с македония,те не са ...хора,с тях ...като тях...или го приемат за слабост...така слаби политици доведоха ВСВ...сега сме на път към 3-та...Свободният Свят е силният...и плащаме на из.д.,да преговаряш с хитлер...лъган от гьобелс, найвност е,радикално или сме обречени!

112

Браво Бойкикев...

преди 1 година

...и като колко седмици ще сте още на власт с тая ПОЛИТ-КОНФИГУРАЦИЯ.....щото Чалгаро ше иска пак БНБ за да си пълни гушата с нашите парици...???!----НЕ ГО ЛИ ЗНАЕШЕ...??!

fallback