Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че през следващата седмица ще обяви кога ще връчи мандат на ГЕРБ и изрази очакванията си това време да бъде оползотворено от правителството и парламента.

Още по темата

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да изглежда по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не може да изчерпи усилията за изгражданите на прозрачно и отговорно управление. Вярвам, мисията да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудна българите ще го постигнат“, каза Радев.

„Благодаря на онези от вас, които работиха с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности. Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигнат резултати, ако осъзнаният, че национален интерес е на първо място“, посочи президентът.

Той добави, че очаква правителството да разработи и подготви за внасяне в НС законите свързани с Плана за възстановяване, зада не продължава България да губи време и средства.
 

Коментари Напиши коментар

91

ББ

преди 4 месеца

уважение г-н Василев,не ни продадохте както правеше бочко,позволяваше на дпс...ндсв...вмро...да ни грабят...само и само да го държат на власт,Избори и ще ви дадем доверието си..доказахте,че работите за България!!!мафията ни плющи минуси,цензурират ни..но това ни стимулира,имат само манипулацията и лъжата...Българите живеем зле заради тях...дпс-гроб...обслужващи раша...плащащи сметки и проекти на раша с нашите животи и пари...ен.ч.ре са!!!приятели боко плати руски поток 3 милиарда с вашите пари

90

ЧАПАЕВ

преди 4 месеца

6 МЕСЕЦА РАЗЦВЕТ И НАКРАЯ - ФАЛИТ? А БЕ, ЕЛТЪН ДЖОН, ОБЪРКАЛ СИ БАРДАКА БЕ!

89

Млад пенсионер

преди 4 месеца

Хубаво е, че имаме право пак да избираме! Но преди това нека да пием по една ГОЛА ВОДА за това че избрахме хора които ни излъгаха! Така че по добре да ни управляват не хора "учили" в харвард, а хоа ПАТИЛИ!!!!!!