Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ние бихме разговаряли и с "Има такъв народ", но мисля, че диалогичната политическа сила в Народното събрание е "Демократична България" (ДБ) и естественият ход е ДБ да получи третия мандат, за да може да направим един баланс в управлението. Това коментира Ивайло Мирчев от ДБ пред журналисти в парламента, цитиран от БТА.

Oще по темата

Той посочи, че ако президентът реши да им даде третия мандат, ще разговарят с партиите от досегашната коалиция. Не ни трябват избори в момента, убедени сме в това и можем да говорим за хоризонт до местните избори за конкретни неща, които едно подобно правителство да изпълни, заяви депутатът от ДБ.

Мирчев описа каква фигура биха предложили за премиер - "диалогичен човек, човек на разума, който може да обединява и да потушава конфликти и да върши работа като премиер". Той обаче посочи, че тепърва това ще бъде обсъждано с партньорите им и няма смисъл да се спекулира с имена в момента.

При всички положения не бива кабинетът да бъде осеян с ярки политически фигури, по-скоро трябва да има висока степен на експертност, а и да се опитаме да оберем един хоризонт до местните избори, в който той да свърши конкретни неща, коментира Ивайло Мирчев.

По-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че "Продължаваме Промяната" ще върне проучвателния мандат за съставяне на правителство неизпълнен.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

АК-47

преди 1 година

В никакъв случай мандат на ДБ. Тези нямат никакви експерти, знаят само да лаят и не могат да си представят, че няма да са във властта. Отделно, че има няколко екземпляра, за които лелеяна мечта е да ни вкарат във война с Русия. Особено онзи, дето вижда зад всеки ъгъл Путин. Предполага, че и дъждовното време го поръчва Путин. Нещастници неадекватни.

24

Анонимен

преди 1 година

Дъртите Брички точат лиги но напразно.

23

Анонимен

преди 1 година

Връчване мандат на ДБ и един изцяло ЕКСПЕРТЕН кабинет. без партийни лидери!

fallback