Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

"Ако бъде отворен Изборният кодекс и се гласува някаква форма на хартиено гласуване, ние ще предложим българите в чужбина да упражняват дистанционно гласа си по пощата.

Oще по темата
И това ще е една крачка напред”, каза в ефира на предаването Нова Нюз народният представител от ДБ Атанас Славов.

Славов коментира и управленската програма на кабинета „Василев”. ДБ се е включила активно в изработването ѝ, а за осигуряване на мнозинство за подкрепа посочи, че това е ангажимент на ПП. „Ние настоявахме за институционална среща с колегите от ИТН, за да се потърси подкрепа от тях, но не знам такава да е проведена”, коментира депутатът.  

„ДБ е последователен защитник на машинното и дистанционното гласуване. В този парламент и в бъдеще няма как да подкрепим връщането на хартиения вот", посочи той. По думите му групата им няма как да подкрепи и затрудняването на процеса с машинното гласуване.

За предложението на „Възраждане” каза, че ДБ не биха го подкрепили, защото „това би обезсмислило машинното гласуване, би затруднило комисиите и би предизвикало недоверие”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

По пощата ли ? Ще стане като в Щатите, имаше гласували от набор 1879та!!!

39

ха-ха-хаааа

преди 1 година

А те от пощите колко са бързииии........

38

един друг

преди 1 година

До "Да де, да": Да, аз мога да мисля. Проблемът е, че ти нито мислиш, нито можеш да се изразиш. Ползваш само разни клишета, които са ти спуснали от рускорто посолство - "опорки" и т.н.. Гласуването с СМС е перфектно. Както писах всички СИМ карти са поименни и се знаят всички данни на абоната (ЕГН, адрес...). Ако някой има регистрирани половин милион СИМ карти, ще му се отчете само първия пристигнал глас за това ЕГН, а останалите 499 999 се игнорират. Елементарно е.

fallback