Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Въпреки че актуализацията на бюджета на ДОО и на държавния бюджет се бави, председателят на социалната комисия в парламента Искрен Арабаджиев увери, че увеличението на пенсиите от 1 юли ще стане факт.

Oще по темата
Според него предвид късите срокове ще има извънредни заседания и на Комисията по бюджет и финанси, и на Народното събрание, за да се приеме актуализацията.

Арабаджиев смята, че забавянето от няколко дни не е проблем.

"Трябва да успокоим пенсионерите, че от 1 юли със сигурност ще получат увеличение на пенсиите с 6,1%. В рамките на юли, като второ плащане или най-късно през август, ще получат финалното увеличение, което ще приеме в крайна сметка Народното събрание", обясни той.

Депутатът припомни, че има още предложения, направени от ГЕРБ и ДПС, които предстоят да бъдат дискутирани в пленарната зала.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Избори!

преди 1 година

Призив към два милиона пенсионери:ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане провалиха актуализацията на пенсиите! Никога повече не гласувайте за тях и свързани с тях придатъци!

26

#########

преди 1 година

До 30 Безплатните детски градини все още са утопия и само на хартия за по голямата част от страната. Трайно безработните искат да се хванат на работа ,но няма къде. Също така трайно безработните не получават нито обезщетения,нито някакви помощи. Те разчитат единствено на семействата си, ако има работещи или на фотосинтеза.

25

Гост

преди 1 година

Политическата класа, отново излъга пенсионерите. Грозна работа.

fallback