Снимка: архив, БГНЕС

Часове преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел премиерът в оставка Кирил Петков увери, че ще си спази думата и ще остави решението за Северна Македония на парламента.

Още по темата
"Това решение трябва да се вземе от българския парламент. Аз си държа на думата, независимо кой какво иска от мен. Няма хипотетична възможност за друго. Аз съм премиер на България и когато кажа нещо, си спазвам думата. Това, на което се надявам обаче, е че следващите дни ще имаме решение на Народното събрание", заяви Петков, цитиран от БНТ.

Премиерът в оставка изтъкна, че лично той харесва френското предложение и смята, че в приемането му би било историческа възможност за България, но това трябва да стане по правилния начин.

Премиерът в оставка отправи критики към президента Румен Радев, че не заема категорична позиция по въпроса.

"Ако си президент на място, викаш КСНС, сядаме всички заедно, обсъждаме и излизаме! Но маските паднаха - аз ще си спазя обещанието, омръзна ми от страхливци. Предложението е исторически момент за България, който не трябва да изпускаме. Въпросът е, че трябва да се направи по правилния начин", изтъкна Петков.

Той отправи критики и към поведението на опозицията.

"Не може да се биеш в гърдите, че имаш позиция и да проваляш заседанието на външната комисия. И днес няма кворум в Народното събрание. Тези хора са страхливци и мислят само как да манипулират. Ако имат наистина позиция, днес комисията заседава", каза министър-председателят в оставка.

Преди заседанието на Европейския съвет Петков ще участва и в срещата на върха ЕС - Западни Балкани.

 

Коментари Напиши коментар

278

Анонимен

преди 1 ден

Мизерният Борисов предаде българските национални интереси за да го потупат по тъпата глава! Най големия национален предател и *** отгоре на това .Кирил Петков не падна в капана и защити България и ветото .хахаааая Всъщност капана щракна за Герб

277

МИРО

преди 1 ден

РАДЕВ ОБЪРКА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!! ТОЙ ЗА КАКВО НИ Е???САМО ДА НИ ПРЕДАВА И ПРОДАВА ЛИ??ПЪЛЕН СРАМ И ПОЗОР ЗА НЕГО!!!ТОЙ И НИКАКВА ПРАВИЛНА ПОЛИТИКА НЕ МОЖЕ ДА ВОДИ!!!!

276

Анонимен

преди 1 ден

Какъв премиер си ти,бе?Ти си никой,нула,нищожество,еи това си ти.