Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ ще присъстват в зала, за да се гласуват законите, които са от дневния ред на българското общество. Това са Законът за държавния бюджет, законите свързани с Националния план за възстановяване и френското предложение за отпушване на европейската интеграция на РС Македония. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.

Oще по темата

„На проведения тази сутрин председателски съвет беше представена програма за седмичните заседания на парламента, която е извън обществения дневен ред. На председателския съвет заявих, че дневният ред на обществото е предложенията по Закона на държавния бюджет, съответно бюджетите на ДОО и НЗОК. Нашата парламентарна група направи своите предложения по законопроектите“, каза Атанасова.

ГЕРБ са предложили на председателския съвет да се изработи дневен, ред, който отговаря на обществените очаквания. „А именно – всички законопроекти, които касаят средствата от Плана за възстановяване и устойчивост. Вече няколко дни се спекулира с тази тема. Този законопроект е внесен от МС на 2 юни. Нищо друго по темата План за възстановяване няма постъпило в деловодството на НС. Нашата парламентарна група винаги ще бъде в зала, когато се обсъжда Планът за устойчивост и средствата от ЕС“, заяви Атанасова.

Втората тема, по която ГЕРБ ще бъдат в зала е Законът за държавния бюджет. „Ще защитаваме направените от нас предложения за парите, свързани с доходите на български пенсионери, на най-уязвимите групи от нашето общество ще бъдат подкрепени“, заяви председателят на парламентарната група.

Третата тема излиза извън рамките на българския парламент и от дневния ред на Европа. Това е темата за РС Македония.

„Отново подчертавам, че МС не е внесъл проект за решение в НС, това направиха две от ПГ. С една трета от членовете на Външната комисия предложихме да има извънредно заседание, на което да се обсъдят тези два проекта за решение и колкото е нужно да се дебатира в комисия и в зала, но тези проекти да станат част от дневния ред на парламента. Такова заседание не е свикано и до този момент“, заяви Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

12 год.показахте че никога не ви е пукало, нито за пенсионерите , нито за работещите бедни! Сега се правите на загрижени!

28

питащ

преди 1 година

Това, че си адски не...компетентна си го доказала безброй пъти с недомислиците които твърдиш. С какво лице се явяваш в родното Дулово въобще не е ясно. Но когато се пада от високо много боли, това те чака и го помни. Не забравяй обикновенните хора и не се поставяй над тях, ти си нико...я.

27

Анонимен

преди 1 година

Нищо, че не ходиш на работа, нали си взимаш заплатата и правиш нещо с устнички на ББ.

fallback