Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен "Марш за европейска България - в защита на парламентаризма и демокрацията", организиран от инициативата "Правосъдие за всеки".

В 18:30 пред парламента е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството.

Такива демонстрации се очаква да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на недоверие и може да се каже, че предстои бурна политическа седмица. .

Във вторник пред парламента се организира и митинг на партия "Възраждане" с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори.

В сряда ще бъде гласуването на вота на недоверие към кабинета на премиера Кирил Петков и за да имат управляващите мнозинство в пленарната зала, са им нужни още няколко гласа.

Също така предстои избор на нов председател на Народното събрание, след като Никола Минчев беше отстранен, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Очакванията на управляващите и новите независими народни представители са част от депутатите на "Има такъв народ" да гласуват с "въздържал се" на вота в сряда. От управляващата коалиция са категорични – пазаруване на депутати няма, но се надяват на гласуване по съвест, а тя да е в полза на кабинета "Петков".

А вносителите на вота на недоверие от парламентарната група на ГЕРБ смятат, че след загубата на мнозинство на управляващите в парламента, единствената алтернатива за страната са предсрочни избори. По думите на партньорите в управляващата коалиция на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП конфигурацията на парламента няма да се промени след нови избори.

Приемането на актуализацията на бюджета и законовите промени трябва да бъдат приоритет за правителството в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase