По време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година се стигна до спречкване между депутати. До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

"Не считам, че това, което се случва, е нормално. Проф. Ангелов по един доста арогантен начин обиди проф. Михайлов, който преди това говореше от трибуната за определени нарушения, ставали по времето на ГЕРБ, както и за това какво трябва да се прави в областта на здравеопазването. Не беше редно негов колега да излиза и да коментира след това личностни отношения", каза депутатът от БСП Борислав Гуцанов в ефира на "Денят ON AIR".

Според него днес са минали две гласувания, които са били изключително важни - едното от тях е общественото осигуряване, от което зависят пенсиите.

Още по темата
"Живот и здраве от началото на юли над 2,1 млн. български пенсионери ще получат 20% увеличение на своите пенсии. Това бе голям успех днес. Надявам се, да се осъществи и предложението, касаещо младите семейства - от 4 500 лв. необлагаеми минимум да стане 6 000 лв. За млади семейства с две деца това ще са 100 лв. на месец", изтъкна социалистът.

По думите му в момента няма основание да се иска оставката на Никола Минчев, тъй като ситуацията в страната е доста сложна. И акцентира, че това е само и единствено парламентарен трик ,защото досега не е имало оплаквания от това как Минчев ръководи дейността на НС.

Гуцанов коментира и темата за Северна Македония.

"От БСП сме пределно ясни по темата за РСМ. Казали сме, че това е безспорна наша "червена линия". Не се е казвало, че ще се прави нещо, което да промени или наруши решението на НС. Позицията на БСП е ясна, тя не може да бъде променена, докато няма ясни ходове от северната ни съседка", завърши депутатът от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase