Снимка: БГНЕС

До нови скандали и до спречкване между депутати се стигна по време на дебатите по първото четене на актуализацията на бюджета на НЗОК за тази година. До напрежението доведе изказване на Георги Михайлов от левицата и последвала реплика от Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

В защита на Михайлов, но в залата, а не от трибуната, се намеси председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски, съобщава БГНЕС.

Председателстващият заседанието Кристиан Вигенин апелира към спокойствие и заяви, че нищо в тази зала не се решава на "висок тон".

Ситуацията беше овладяна от квесторите, без да се стига до прекъсване на заседанието.

Появиха се и призиви за наказание на депутати, но в крайна сметка председателстващият заседанието Кристиан Вигенин реши никой да не бъде наказван.

Актуализацията на бюджета на НЗОК и увеличението на пенсиите все пак бяха приети на първо четене въпреки споровете.

Парламентът прие на първо четене актуализация на бюджета на НЗОК. "За" бяха 130 народни представители, 70  - "против" и 29 се въздържаха.

Не бе прието предложението на "Продължаваме Промяната" срокът за внасяне на предложения между двете четения на актуализацията на бюджета на ДОО  и на НЗОК да бъде съкратен на пет, вместо стандартните седем дни.

Още за скандала вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase