Снимка: БГНЕС

Днес нашата парламентарна група официално внесе вота на недоверие към правителството. До този момент всички, освен ПП и БСП, се отзоваха на нашата покана. Утре планирам среща и с независимите народни представители, защото за всички нас е ясно, че държавата върви по стръмното надолу по финансовата политика. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред БНТ.

Ясно е, че ако това управление не приключи, ще се окаже пагубно за народа ни. Това правителство трябва да спре да управлява, защото разрушава политическата система. Това, което наблюдаваме в последните дни, ни отвращава“, изтъкна тя.

Още по темата
"Първият тест за подкрепа ще е утре. Днес 120 депутата внесохме искане за оставката на председателя на НС Никола Минчев. Първо - това е политически знак и второ - той имаше заявка да се върне парламентаризма, а днес той скри от народните представители цялата информация от среща между премиера и различни външнополитически експерти по отношение на РС Македония", обяви Атанасова, цитирана от novini.bg.

"За нас е ясно, че предсрочни избори трябва да има, защото в рамките на този парламент няма как да има съглашателство. Наблюдавахме как партии с идеологически различия управляваха шест месеца и не се получи. За нас властта не е самоцел. Приемаме волята на народа. Можем да сме и в двете роли - управляващи и опозиция. Посочвали сме грешките на управляващите и сме били снизходителни в началото“, смята Десислава Атанасова.

Това е трети бюджет, който обсъждаме тази година. Това не е нормално. Не се предлагат никакви адекватни мерки за справяне с кризата. Нашата ПГ ще предложи да има увеличение на доходите за хората и различни мерки, но по различен начин. Освен, че ще предложим наш модел, ще инициираме разговори за приемането на модел, който да бъде адекватен и да не застраши финансовата политика на държавата. Странно ми е, че отново ГЕРБ трябва да предложи адекватните решения. Ние сме доказали, че можем да носим отговорност“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase