Снимка: БГНЕС

"Разбирам, че тече мощна търговия с народни представители. За да е по- лесно и прозрачно, предлагам да се организира борса за покупка и продажба на депутати". Това написа депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев във Facebook по повод напускането на шестима депутати от ИТН.

Още по темата

"Явява се кандидата, който иска да бъде продаден, а заинтересованите наддават. Прозрачно, почтено и модерно! #fairtrade", написа още Дончев.

Шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пък написа във фейсбук: "Ееехее, какъв А отбор е управлявал..... мафия, мутри, душевни отпадъци и истЕнски мъже"

Депутати ще напуснат групата на ИТН в парламента. Те са организирани от подалия оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството. Това са Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Деян Петков, Николай Радулов и Георги Георгиев.

По-късно и лидерът на ИТН Слави Трифонов потвърди новината. Миналата седмица Трифонов обяви, че напускат правителството. Някои от народните му представители обаче не са съгласни с това решение. Сред тях е и министърът на спорта Радостин Василев, който е от квотата на ИТН, но след партийното решение подаде оставката си в петък.

През последният динамичен час последваха и пресконференции на "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase