Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"В момента сме на вододел на прехода. Ако това правителство получи мнозинство в парламента, ще могат да се продължат реформите", коментира пред БНР Настимир Ананиев от ПП.

"Оптимист съм по няколко причини. След интервюто на Слави Трифонов много хора от народните представители от ИТН и тези, които напуснаха, си дадоха сметка, че когато лидерът ти те лъже, значи има проблем", заяви Ананиев.
Той посочи като приоритети бюджета и законите за КПКОНПИ и енергетиката, като ги нарече трите фокуса.

"В момента където пипнем, руква корупция навсякъде", посочи Ананиев.

Според него тестът е приемането на актуализацията на бюджета на първо четене.

"За мен първа точка утре трябва да бъде бюджетът на държавата. Утре ще има много голям, тежък дебат", призна той.

"Проблемът е свързан с много пари. Едното е пари за пътища, другото – контрабандния хъб, който ние спряхме", коментира Ананиев за причините за разрива в коалицията. По думите му 7 пъти е нараснала "спряната проверена пестицидна стока", откакто бе предприета промяната на границата.

"Записването, за да създадеш шоу, да създадеш драма – на хората им писна от драми и шоута. Това не е начинът да се прави политика", изтъкна Ананиев относно представения вчера запис на разговор между спортния министър в оставка Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова. Депутатът от ПП няма информация дали Василев ще остане министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пейко

преди 1 година

Ще продължи да управлява коалицията защото на останалите депутати на Слави е ясно че ако падне правителството се отива на избори иИТН вероятно няма да влезе в парламента ,даже и да успее да влезе то депутатите и ще са много малко ,много от тях ще се лишат от заплата ,Секва дотацията от митниците вероятно и Путин ще ги оттрежи заради проблеми с войната тъй че няма келипир Остава депутатската заплата затуй ще оставят Киро на власт за да продължават да са депутати на заплата а не безработни .

10

гостенка

преди 1 година

Реформи??? Особенно съдебната! Само ги сънувате тия реформи, нищо не сте създали.

9

По същество

преди 1 година

Долу с новата магия, подкрепяна от Еконти, Медиапули, Фондация Америка за България и Божковци.

fallback