Снимка: БГНЕС
fallback

"Дефицитът ще остане както е приет в оригиналния Закон за бюджета – 4.1%." Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред журналисти в парламента, предаде БГНЕС.

Миналата година, при един доста по-разнороден бюджет, актуализацията мина за две седмици. Така че силно се надяваме сега да имаме достатъчно време, заяви още Василев във връзка с актуализацията на бюджета и въвеждането на антикризисните мерки на правителството от 1 юли.

Oще по темата
Предвижда се облекчена схема, при която да се подава справка, а самата компенсация да става при издаване на касовия бон. НАП и дирекция Данъчна политика към МФ работят с Асоциацията на бензиностанциите по въпроса, каза още Асен Василев, попитан относно механизма за компенсация на гражданите за литър гориво.

Относно протеста на надзиратели и съдебни охранители, които днес обявиха предупредителни протести в различни градове на страната, а на 12 юни и в София, Василев каза: "Системите, в които е предвидена реформа, ще получат около 300 млн. лева. Доколкото знам системата на МВР е в процес на финализиране на промените, така че би следвало да могат да получат достъп до тези средства."

По думите му стана ясно, че няма да има втора актуализация на минималната работна заплата в рамките на тази година. Трябва да има някаква предвидимост, допълни той, уточнявайки, че параметрите, които станаха факт на 1 април да важат.

Във връзка със заявката на артистите, които също обявиха готовност за протест, Василев заяви: Всеки театър сам си определя заплатите. Вече няма COVID театрите могат да работят нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Лъжеш, ококорен

преди 1 година

пр0дажник!

14

Аз

преди 1 година

Е ви промяна , дефицит = още дълг , крадат ви и ви е готино всички обедняване , такава ли промяна искахте , заврете си в ....

13

перко

преди 1 година

ПАРИ НЕМА - ДЕЙСТВАЙТЕ!!! !

fallback