Снимка: БГНЕС
fallback

"Според правилника Христо Петров трябва да бъде санкциониран по-сериозно за неприличния си жест.

Oще по темата
На фона на 2 юни, държанието му е недопустимо и не постигна ефекта, който искаше. Той може да има по-особено поведение, но не трябва да го пренася в НС. А водещият заседанието пренебрегна случилото се и му наложи най-лекото наказание". Това обяви депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

По думите му обещаването на пари ще доведе до прекомерна инфлация у нас.

"Тя изпреварва с 5-6% показателите в ЕС. Наблюдаваме два пъти по-висок темп на инфлация у нас в сравнение с този в Европа. Българите обедняват два пъти по-бързо отколкото другите в ЕС", допълни Иванов.

Според него с мерките се гони популизъм, а не реален антиинфлационен ефект.

"25 стотинки компенсация на литър гориво не е насочена към нито една целева група. Това не е и мярка, която ограничава потреблението. В периода откакто се анонсира компенсацията, се видя ръст от 10-15 стотинки на горивата. Тя вече е изядена и резултатът от мярката ще е нулев. Повишение на доходите може да пребори инфлацията", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 година

Тоя е такъв експерт, че каквото каже, става обратното или директно говори глупости да заблуждава хората. Ако трябва да си изкарва хляба като икономист, щеше да умре от глад, много по лесно е да целува з-ника на бат Бойко и да си взима депутатската заплата.

12

Анонимен

преди 1 година

Калинките на ГЕРБ какво цвърчат? Видяхме ги ГЕРБ, че за нищо не стават освен да крадат.

11

Анонимен

преди 1 година

Преди мутрите поне Румъния беше след нас, а сега Румъния от доста години са далеч преди нас.

fallback