Снимка: БГНЕС
fallback

Националният план за въвеждане на еврото да влезе в сила, след като Народното събрание го одобри.

Oще по темата
Такъв проект за решение на парламента са внесли от "Има такъв народ" с подписите на Любомир Каримански, Ива Митева и Тошко Йорданов, съобщи Bulgaria ON AIR.

От ИТН припомнят, че в коалиционното споразумение е записано, че планът за еврото се приема след анализ за ефектите от въвеждането му.

Одобрението на депутатите щяло да бъде дадено чрез приемане на анализ за ефектите от въвеждането на единната европейска валута, който ще се изготви от Министерството на финансите и БНБ.

В него трябва да има информация за основните политики в Еврозоната, икономическата и финансовата на България, състоянието на икономиката ни, очакваните промени, ползи, разходи, рискове и предизвикателства от въвеждането на еврото, както и ефектите от приемането му в други държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 години

За никого вече не е тайна, че ИТН обслужва руските интереси в България заедно с "патриотите" и комунистите. Утре ще са първите, които ще застанат срещу членството ни в НАТО и ЕС. Хора, мислете, когато отивате пред урните. Красивия популизъм е едно, действителността съвсем друга ракия.

38

Off

преди 2 години

чалгарикус тъпанарикус тъпунгерикус.

37

Шутове за някой глас

преди 2 години

И тези са разобличени като руски агенти. Като не искате еврото, какво предлагате? Рублата? Или оставаме с лева. И какво? Нали е вързан за еврото. Дефакто от 97 лев няма. Всичко е за да стои държавата в една безпътица и неяснота. Като Македония, Сърбия, Беларус и пр, които не знаят къде да застанат и вече десетилетия се лутат, докато народите им мизерстват. Това ли ви е плана за България? Щом няма да има пълна интеграция с Европа и зоната, с кого? С Турция? С россия? Кажете.

fallback