Снимка: БГНЕС
fallback

До 5 млн. лв. ще струва извозването на украинските бежанци от хотелите в морските ни курорти към вътрешността на страната. Това съобщи в предаването "Защо г-н министър" по БТВ министърът на транспорта Николай Събев.

Това било предвидено с решение на Министерски съвет, който определил сумата. По разчетите парите покривали транспортните разходите от 24 февруари до края на юли.

"Организацията е направена така, че няма да има излишни разходи и повече от тази сума няма да платим, независимо дали ще са 500 или 5000 души", заяви Събев на фона на малкото желаещи украинци да се преместят от морето във вътрешността.

Засега не се налага БДЖ да увеличава цената на билета  за влака с това повишаване на пътникопотока, това ще стане при подобряване на качеството, заяви министър Станков.

Ако всичко е наред, до юли 2026 г. новите двуетажни рейсове, които България смята да закупи с 1,7 млрд. лв., трябва да са в движение, дотогава според министъра щели да бъдат изграден и специалните релси за тях. Закупуването им с обява във "Файнешънъл таймс" обясни с желанието за по-голяма прозрачност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

74

Анонимен

преди 1 година

5 мил.Евро !!! А за десетки болни български деца се събират дарения за лечение !!!! Някои и не дочакват такова! За гладните пенсионери да не говорим ! Да си заминават за Украйна с лъскавите си джипове! 3 месеца Ол Инклузив.

73

Нали са с джипове

преди 1 година

да се местят с тях! А ако може и през границата направо, накъдето и да е, по-далеч от съсипаната ми родина...

72

Спасов

преди 1 година

Тези *** са дошли тук на почивка на морето, как ще си тръгнат? И то с влакове или автобуси - къде ще си оставят луксозните джипове и коли? А ние баламите ще м плащаме почивката и ще прескочи за поредна година почивката на море, та дори и на нашето

fallback