Снимка: НОВА
fallback

"Правилното нещо е на този ГКПП държавата да установи контрол върху дейностите на контрол на храните. Днес ще входирам по-обширен сигнал и ще поискам постоянно полицейско присъствие на границата. Блокира се работата на пункта заради проверките, защото турски шофьори се сърдят". Това обяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред Нова Нюз.

Oще по темата

"Получихме сигнали за само един оператор по отношение на граничния контрол на товарите на ГКПП "Капитан Андреево", дори са дописвани наредби. Това струва минимум 200 млн. пропуснати ползи. Работата постоянно се саботира от споменатия монополист. Психически тормоз се оказва върху наши хора, които си пускат отпуск и напускат, защото се страхуват", добави Христанов.

По думите му през последните години има 10 сигнала, на които е отговаряно уклончиво. "Имаше предупреждения към служители на БАБХ след като поискахме документация. От Азия пристигат камиони с хранителни продукти, а при граничния контрол трябва да има документален и санитарен контрол, както и лабораторен, ако са част от подлежащите на такъв. Има и лице, отговорно за товар. Всичко, с изключение на санитарния и лабораторния контрол, се е извършвало от един оператор, което е конфликт на интереси", обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Аз промяната

преди 1 година

СТАНИ ДА СЕДНА БУХАЛКИТЕ ОТ ПЪПЪ ДРАПАТ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ДА ИЗХВЪРЛЯТ ЕДНИ И ТЕ ДА ПЕЧЕЛЯТ СЕГА БЪРЗО СПРАВКА ДОСТАВКИТЕ НА ГАЗ ОГРАБВАНЕТО НА ПАРИТЕ ЗА ХЕМУС САБОТАЖИТЕ ОКОЛО ИНФРАСТРУКТУРАТА НИЩО НИЩО НЕ ПИПНАТО А САМО ГРАБЕНЕ МУТРЕНСКИТЕ ГОДИНИ СЕ ЗАВЪРНАХА С ПЪЛНА СИЛА

3

Юсуф

преди 1 година

Мечтая да бъда митничар.

2

43

преди 1 година

Ами всичко е ясно-мафия и схеми навсякъде и във всичко, държава на автопилот, пилотът с умения на каруцар.

fallback