Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Изправени сме пред редица кризи, като се започне от възстановяването от COVID-19, енергийния шок и руската агресия в Украйна, заяви президентът Румен Радев след срещата си с кмета на Хамбург Петер Ченчер. По думите му те могат да бъдат преодолени, само ако заедно развиваме технологии, търсим нови решения и организираме производството.

Държавният глава уточни, че непосредственият проблем пред България и Германия е търсенето на диверсификация на доставките на газ и петрол. В дългосрочен план обаче това не било достатъчно, отчете Радев. Той похвали постиженията, които Германия има в новите технологии за независимост в енергетиката.

Президентът посочи, че е важно да се задълбочава сътрудничеството между двете страни в областта на образованието и човешките контакти./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Гьобелс

преди 1 година

Радев стана за посешище с неговите "доводи" за поддържане на старите руски МИГ29 и срещу изпращането на военна помощ за Украйна. Без никакъв срам подобно на Гъобелс от 1941 г. "не трябвало да се помага на нападнатата страна, за да свършела войната по-бързо" (в полза на агресора разбира се !). А сега най-новата му опорка, лишена от всякаква логика е, че не даваме военна помощ на Украйна, "за да не се използвало българско оръжие срещу украинските българи там" ???

45

Анонимен

преди 1 година

*** Мунчев клепаря- пъпеш с уши.

44

43

преди 1 година

Защо изтрихте уточнението ми? Написах точно от коя медия е информацията и заглавието на материала. Щом ви изглежда опасно да се пише на немски, ето ви заглавието на български: "Усещащи се дефицити при акцията на НАТО . Инспектор на войските: На немската армия и липсват уреди за радиовръзка, които да са не позволяват подслушване." А примерът с танковете е още в първото изречение.

fallback