Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Датата 1 януари 2024 година за приемане на еврото в България се поддържа от всички. Работи се за спазване на срока, каза министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, цитиран от БТА.

Oще по темата
Моето послание е към всички в парламента да се прояви изключителна отговорност, защото е нужно да се свърши много работа, призова той.  

Много е възможно на ниво Европейски съюз да име промени в критерия за инфлацията, защото тя е много висока в целия ЕС и тогава България ще го покрие с лекота, посочи министърът.

Антиинфлационният пакет в размер на повече от 1,5 млрд. лева все още не е готов, но започва да се оформя. Част от мерките са свързани с размера на ДДС и акцизите, а други с подкрепа на най-бедните българи, каза министър Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Фхуътр

преди 1 година

Еврото не трябва да го въвеждаме въобще то ще ни навреди трябва да запазим левът

74

Интересна биография

преди 1 година

Уикипедиа за Лорер - до 98-99 в Израел студент, 99-та отникъде основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, чието съществуване не е потвърдено от официален източник или вписване във френския търговски регистър. Работи като IT експерт в израелската хай-тек компания Mercury Interactive което не е потвърдено от официални данни. После хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул за която няма официални информация. Чак 2018-та фонд свързан с България. Този е агент на Мосад.

73

Анонимен

преди 1 година

ЛЪЖЕЦ И КРАДЕЦ!

fallback