Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Решението на парламента е „позорна измама”. Това решение ограничава до минимум това, което България може да направи за Украйна. България не може да извършва ремонт нито на бронетехника, нито самолетни хеликоптери. В България няма нито специалисти, нито резервни части. В момента в заводите в Търговище се обслужва техниката на Българската армия – 1 танк за няколко месеца го правят”. Това заяви експертът и бивш военен министър Бойко Ноев пред Нова телевизия.

Oще по темата

„Отказът да дадем открито военна помощ, както всички останали страни от ЕС и НАТО, с изключение на Орбан, е проява на путинизма в България. Путинизмът в България е в настъпление”, заяви Ноев.
Ноев коментира и позицията на президента.

„Моето мнение е комплексно. От една страна съм подкрепил усилието му в борбата с мафията в България и промените, които настъпиха. От друга – имам различна позиция по някои от актуалните въпрос”, заяви Ноев. Относно защитата на небето от Дуранкулак до София, Ноев смята, че позицията на президента е „авиаторски подход към сигурността”, каза той.

„По направлението Дуранкулак - София няма да летят самолети, а ракети. Нашето ПВО е от миналия век. Това, с което се гордеем, е по същество куп старо желязо. Ние пропускаме възможността, когато нашите съюзници са се напрегнали да решават проблемите, ние да извършим бърза модернизация и превъоръжаване, отдавайки част от оборудването си”, заяви бившият военен министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

264

Анонимен

преди 1 година

Ние знаем, че ни мамят. Няма проблем.Рано иликъно , всеки ще плати.Има възмездие. Виждал съм го. Има.

263

Верка

преди 1 година

ПП-ПРОДЪЛЖАВА ПРОДАЖБАТА!ЗА УКРАЙНА,НИЩО НЕ СЕ РЕМОНТИРА,А И НЯМА ЗА КОГА!

262

Хахх

преди 1 година

Бая хора пишат коментари с ограничена рам памет XP SP1.а има даже на ДОС.как няма да имаме малоумно американско правителство.

fallback