fallback

Русия ни спря доставката на газ, а правителството вече търси алтернативи. Може ли да договорим газ на по-евтина цена?

"По начина, по който сега се прави, е почти невъзможно. Въпросът е да бъде по-малко повишението. Решението трябваше да бъде друго. Кабинетът се оказа неподготвен. Откога се знае, че ще възникне този проблем? Около месец и половина", заяви лидерът на Българска социалдемокрация - Евролевица проф. Александър Томов в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
"Очертава се голяма далавера. Вместо това, което сме имали досега, се появяват група посредници, зад които стоят политици, очевидно", посочи той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

"Става въпрос за конфликт на интереси в голям мащаб и за нещо, което трябва да се разследва спешно, а министър-председателят да излезе с ясно становище и да отхвърли тези обвинения с аргументи, ако има такива. "MET Holding" има руска връзка. Аз отдавна се боря за това държавата да не се занимава с офшорки по никакъв повод", допълни проф. Томов.

"Държавата трябва да занули всички сделки, свързани с офшорки, особено когато става дума за енергетика и въоръжение. Ако има такава сделка, това правителство си отива. Никой няма да търпи това нещо, защото то води до по-високи цени, нова инфлация", коментира Томов.

Той е категоричен, че България изнася оръжие за Украйна.

"Твърдя, че е направено скрито престъпление. Това е ставало зад гърба на нацията. Не вярвам, че Нинова не е знаела. Това е военна помощ, а другото е лъжа. Поредица от лъжи, които установяваме за 2-3 месеца", добави проф. Томов.

Вижте видео с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

мнението на добрият вълк лупи е много важно

30

БСП диверсанти

преди 2 години

От години БСП кадрите са руски агенти. Радев също!

29

Ууу

преди 2 години

Оффф, дърт крадец, къде звъниш и ти, без да те натиска никой.

fallback