Снимка: БГНЕС
fallback

Българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира дебат в парламентарната зала на ЕП във връзка със спрените доставки на природен газ за България, съобщават от пресцентъра на ВМРО. Това беше оповестено в отворено писмо на партията.

След поставени въпроси пред Европейската комисия от страна на Джамбазки двама от съпредседателите на ЕКР - Рафаеле Фито и проф. Ришард Легутко, повдигнаха темата на председателски съвет с искане за дебат и гласуване на специална резолюция.

Oще по темата
Предложението вече е прието и ще бъде проведен дебат на втората пленарна сесия на ЕП през месец май.

В писмото си до Европейската комисия Джамбазки отбелязва, че доставката на газ по действащи договори с "Газпром" за Полша и България е прекъсната и това действие представлява следващата глава от плана на Русия за разрушаване на единството на европейските съюзници.

По думите на Джамбазки тази ситуация поставя по-важни въпроси за ЕС. Ако доставките са прекъснати само към България и Полша и са осигурени за други членове на ЕС, трябва да се запитаме защо. Би било шокиращо, ако някои членове на ЕС плащат в рубли според исканията на "Газпром", като по този начин нарушават европейското единство, се казва още в писмото на ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Големия памперс

преди 2 години

Чичо байДън ще ни докара газ и от Луната (или поне такава ще е неговата версия), ако си платим масрафа, а дрогираното му *** малкия байДън с големия потенциал в далаверите ще прибира комисионите. Руснаците врътнаха кранчето на малкия бидон в Украйна и сега баща и син се чудят как и откъде да топят човките в доставките на руски газ.

9

Анонимен

преди 2 години

чичо Бай Дън каза, че ще доставя на България газ от Япония/направо от наш съсед/, а се оказа, че Япония купува газ от Русия ! А сега де, кой е крив, кой е прав ?

8

До 11

преди 2 години

ВМРО е евратлантипески проект .Коалиция с ГЕРБ копуване на самолети от Америка .Чудя се защо пишеш като си нямаш никаква представа от политика

fallback