Снимка: БГНЕС

"От много време повтаряме, че има външен натиск по темата за Северна Македония. И сега тези неподготвени хора, вместо да се поучат от опита, ехидничиха и се подиграваха година и половина, а сега се усетиха, че има натиск." Това обяви европейският депутат Ангел Джамбазки пред БНР.

Той допълни, че в Европейската централа не се интересуват от българската външна политика.

Още по темата
Там ги интересува да принудят българското правителство да даде съгласие за старт на преговорите на Северна Македония за европейско присъединяване.

"Безспорен факт е, че натискът е голям. И той идва от правителствата и посолствата на САЩ, Германия и Австрия.Двете политики в България спрямо Северна Македония бяха насърчавани и подклаждани дълго време от определени кръгове. Тези кръгове прокарваха антибългарската промакедонистка линия, без да се съобразяват с правилата на Европейския съюз. Някои от тях от наивност. Някои, защото следват политиката, начертана от политиката на правителството на САЩ. Някои, защото участват в проектчета, финансирани от правителството в Скопие. ЕС не е безпристрастен арбитър в този спор", заяви Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase