Снимка: БГНЕС
fallback

Радостен съм да ви приветствам в Киев – българската делегация начело с премиера Кирил Петков. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Вече 64-и ден виждаме колко струват заявленията на руските управници – 64-и ден поред Русия атакува нашите цивилни, военни, разрушава всичко, убива всички, унищожава сгради, инфраструктура. Ние устояваме 64-и ден поред, а Русия нищо не успя да постигне и съм сигурен, че нищо няма да успее да постигне. Целият свят е солидарен с Украйна, включително и България, много съм благодарен на теб и твоята държава. Обсъдихме всички ключови въпроси днес. Украйна има нужда от подкрепата на надеждните си приятели, добави Зеленски.

Днес говорехме за установяване на взаимодействие за ремонт на украинска техника в завод за български мощности. За нас са важни качеството и сроковете. Също взаимодействие в енергетичната сфера. Украйна е готова да снабдява България с електроенергия, да съдейства за диверсификацията на газа. Договорихме се за транспортиране на селскостопанска продукция през пристанище Варна. Украйна ще предостави сътрудничество на българските плавателни съдове, които са блокирани в черноморските пристанища, добави Зеленски. Санкциите са необходими само заради това Русия да бъде принудена да търси мир. За членството на Украйна в ЕС благодаря на Петков за твърдата подкрепа. Благодаря за личната инициатива на Петков за събирането на средства в България за Украйна, каза още Зеленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

Анонимен

преди 2 години

Киро не се прави на роки!!!там където нети влиза пръста неси вкарвай главата че заради тебе да него отнесе целия български народТи първо се погрижи за България.

222

Анонимен

преди 2 години

Ти да видиш. Ами да си прибира украинците и разхода за електроенергия ще ни намалее

221

Анонимен

преди 2 години

Мазници! Единият вкара народа си във война и се укрива на сигурно място, а семейството му е охранявано от гардове, докато трепят народа му, а той актьорчето се появява в де що екранно време има. Другият взел тлъста комисионна и говори от името на бг народа, че нямало да плащаме в рубли. При все че една шепа хора гласуваха за него и дори малкото хора, заради които сега е в парламента, вече го видяха какъв е и не го харесват.

fallback