Снимка: БГНЕС
fallback

Това е формален повод - цяла Европа плаща по един и същи начин, пък само ние и Полша сме сбъркали. Посяга се на най-слабия, защото ние сме с най-ниска консумация на газ в ЕС и това най-малко би засегнало Русия. Това обяви енергийният експерт Васко Начев пред БНТ.

Той определи поведението на Русия като опит да събори правителството у нас.

Oще по темата
Експертът смята. че България може да заведе иск в Международния арбитраж за спрените газови доставки и би спечелила това дело.

"Това решение има политически привкус и е опит за спъване на правителството. Това не е единственият опит, знаете как се държи Митрофанова", каза Начев.

Той изрази увереност, че Газпром ще възобнови доставките към страната ни в най-скоро време. Според него е несериозно да се мисли за вариант, в който България да спре транзита по Турски поток за Сърбия и Унгария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Анонимен

преди 2 години

Русия си гледа интересите, а българското правителство само се събаря.

92

Диана

преди 2 години

До До 88 - 98 Този постинг не е мой, а на някой анонимен, който не знае къде да напише обръщението си, явно! Но независимо от това, бих искала да Ви отговоря, защото мисля, че това е важно..Истината е, че СДС се създаде с активното съдействие на БСП, "изграждаща" опозиция, която да е част от капитализма, който тя декларира, че ще строи в страната..Съгласна съм, че фактически БСП управлява до днес /не до миналата година!/ чрез задкулисието си...Но не може да се отрече, че Бойко е различен!

91

Диана

преди 2 години

До Абе стадо, Някой тук завижда много на някой друг, явно..Магьосници, немагьосници, но страната влезе в чакалнята на еврозоната. Освен това, колкото и заеми да е теглил Бойко, страната вървеше стабилно напред. Това правителство днес не само изтегли неизгодни голями заеми още при старта си, но и тези пари се изпариха в кризите, които ни донесе то...Общи приказки - на пазара, БСП! Махайте се всички "единомислещи" от политикта - колкото по-бързо, толкова по-добре!..

fallback