Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепремиерът и министърът на икономиката Корнелия Нинова категорично заяви, че България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Според нея думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че изнасяме в пъти повече оръжие от февруари насам задкулисно, тайно, са лъжа.

Ето коментара на лидера на БСП, вицепремиер и министър на икономиката Корнелия Нинова:

"Борисов, лъжеш. България не изнася оръжие нито за Украйна, нито за Русия. Ако изнасяше, едва ли сега натискът върху правителството от външни сили щеше да е толкова голям. Едва ли външният министър на Украйна щеше да стои два дни в парламента и да чака решение за износ на оръжия. И как точно се изнася оръжие неофициално? Това да не са ти пуканки. Всъщност ти тези "неофициалните" потоци ги разбираш по-добре.

Oще по темата

Да, заводите работят, но не за Русия или Украйна. Нали си голям международник. Иди кажи на правителствата на Германия, Великобритания, Италия, Испания, Алжир, Индия и още над 50 държави, че няма да продаваме на техните армии. Кажи им: докато аз управлявах, ви продавахме, но сега няма, защото не съм аз на власт. Или предложи да затворим заводите и да ликвидираме тази индустрия.

И къде видя товарителници за Украйна? За другите може да е простено да говорят глупости, но ти си бил министър-председател. Би трябвало да знаеш що е то сертификат за краен потребител. Покажи поне един за Украйна. Не можеш, защото няма такъв. И как пък поне за най-светлите християнски празници, първите мъже в държавата не спряха да говорят само за оръжия. Как пък една дума не ви се откъсна за цени, инфлация, доходи, бедност, данъци, акцизи. Загрижили се за световния ред, без грам грижа за собствения си народ.", завършва Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Паню Баирски

преди 2 години

Ние ако изнасяме, на тебе ли ще кажем, *** мисирко!

182

Анонимен

преди 2 години

Когато някой политик (особено ***) ви заговори, гледайте от къде изгрява слънцето. България изнася оръжие чрез американската фирма Ultra Defense Corporation. Самолетите С-17 на ВВС разтоварват зелените кашони в Полша, и оттам товарят директно за Украйна. А в същото време военния износ е утроен, след началото на войната. Сега, винаги остава възможността в тези кашони да има примерно вафли или шоколади. Вие сами си преценете.

181

иво

преди 2 години

ТАА Е НЕАДЕКВАТНА ОТВСЯКЪДЕ ! ПАЛЕЦ НА ДОЛУ НА АРЕНАТА !!!

fallback