Снимка: БГНЕС
fallback

Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на фона на червеното, червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва”.

Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира днешното посещение на Кулеба в парламента и отказа на депутатите да разгледат тяхното и на ДБ искане да се даде военна помощ на Украйна.

От няколко дни украинският външен министър Дмитро Кулеба е в България, а днес депутатите се занимаха с всичко друго, но не и с важното за българите и международната общност.

"В същото време тези хубавци си гласуваха 10 дена ваканция и си заминаха. Не включиха нито офшорките, нито Украйна, нито тока, нито каквито и да е били цени. Отидоха да си почиват със скъпоплатените от данъкоплатеца нови БМВ-та седма серия, вместо да ходят пеша. За три месеца вече и джипките не им харесват, станаха на 15 години - седма серия, чисто нови", каза Борисов.

Единственият начин да бъде спрян Путин, е с оръжие, смята още лидерът на ГЕРБ. Той настоя парламентът бързо да гласува решението за военна помощ към Украйна и изчисли, че гласовете на ГЕРБ, ДБ, " Продължаваме промяната" и останалите заявили се "за", ще стигнат за предвижването му.

"Даваме им 57 депутати, че двама са с ковид", заяви Борисов.

"Какво значи техническа помощ и защитни средства? И кондомите са защитни. Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов. Според бившия премиер, когато България трябва да е проруска говори Корнелия Нинова, проамериканска - Христо Иванов, а за Македония - ИТН.

По думите на Борисов въпреки всички приказки, никой няма да напусне "тази сладка коалиция, където цялата рода и приятелски кръгове назначихте".

Борисов призова "Демократична България" (ДБ) да излезе от това управление. "Какво не разбрахте, какво още общо имате, защо стоите, защо се унижавате, нямате ли принципи", обърна се лидерът на ГЕРБ към съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че сините партии са партии на евроатлантическите ценности. Г-жа Нинова е много по-мъж, тя на 10 април е казала, че няма да се подпише за оръжие за Украйна, докато Христо Иванов търси коалиционни съвети, направи сравнение Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

150

Анонимен

преди 2 години

За чий ще ходи тая делегация в Киев? И може ли да стои с малко по- неухилена физиономия нашият Петков, че не е прилично.

149

ББ

преди 2 години

да откажеш хляб на гладния и средства за защита,оръжие на убивания...е грях...останалото са руски манипулации на възраждане-бсп!!!ок превземате Украйна...Слава на Украйна...и какво?партизански войни,атентати в русия...смърт!!!45 милиона патриоти са...доказаха го с дела не във фейса като костя!!!Позорите България като отказвате хляб на гладните...не сме ви упълномощавали за подобно нещо нинова и костя,копейките вече не са платежо...следващите 1000 г.залудум си товарите грях...и на България!!!

148

Анонимен

преди 2 години

' "Външният министър на Украйна каза какво иска, те шикалкавят", ядоса се Борисов.' -- трябва да бъдеш натикан в затвора за национално предателство и криминални престъпления. България няма да играе по свирката на външния министър на украйна.

fallback