47

Пиринска Македония

преди 2 години

Този Джамбазки е голем мишок.Написа на неговия профил във фейсбук , че ще иде на Роженския манастир да пази гроба на Яне Сандански от ОМО ,, Илинден,,.Но , го нямаше там.Излъга.Страх ги беше да иде там.Мишок.Пълен мишок.

46

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 48 "с впечатление, че си научи урока"-Уж така се държи от началото на миналата седмица .Хич не си е научил урока,защото не умее,а някой нещо го предупреди.

45

Анонимен

преди 2 години

ако се свали ветото ще станат излишни

44

ПАРТИЗАНИН

преди 2 години

И КВО трябва да праим, да сваляме гащите ли ? У Вас гостите ли управляват ?

43

Анонимен

преди 2 години

САЩ са намесени във всяко разделение по света,това им е специалитета,разделяй,насъсквай,завладявай.Така малко по малко искат да завладеят и Русия,започнаха с прибалтика,пробваха с беларус и таджикистан,сега успяха с Украйна.Цепят,завладяват,подкупват,назначават и обират завладените държави изсмуквайки ресурсите им с концесии

42

Кукуш

преди 2 години

посочен като град с 1170домакинства и 5325жители българи, 155жители мюсюлмани и 40 ***.Според Васил Кънчов (Македония. Етнография и статистика) в 1900 година Кукуш има 7750 жители, от които 7000българи и 750турци.Целият град на практика е под върховенството на Българската екзархия. По данни на секретаря на Екзархията Димитър Мишев (La Macedoine et sa Population Chretienne) в 1905 година в Кукуш има 9712българи екзархисти, 40българи патриаршисти сърбомани, 592българи униати 16 протестанти

41

Анонимен

преди 2 години

Колкото до статистика за тези по долу такава има. Но!До 1913 година Кукуш е голям почти чисто български град. По време на Междусъюзническата война той е унищожен от гръцката войска и населението бяга в България.В края на XIX началото на XX век Кукуш е голям почти чисто български град. В Етнография на вилаетите Адрианопол, Монастир и Салоника, издадена в Константинопол в 1878 година и отразяваща статистиката от 1873 г. Кукуш (Coucouche) е посочен като град с 1170 домакинства и 5325 жители

40

Анонимен

преди 2 години

48 а ти чел ли си "условията" ? Щото едни ей така за една нощ "сменяха" "конституцията" без да са я чели. Сйщите тия и го писаха тоя договор. После вмро се сетиха да го четат и правиха анекс към него. Но това което аз видях беше че признаха македонският език с "договора". И той бе писан за да се угоди конкретно някому и това не беше ес. Дрга отивай да кажеш на ония за океана които даже нямат официален език, че не го признаваш, защото е диалект. Ония целта им е изпълнена разделен и владян си.

39

Анонимен

преди 2 години

Като слушам Кирил Петков съм с впечатление, че си научи урока. Дойде неподготвен, но сега казва, че РСМ трябва да изпълнят условията залегнали в договора м/у двете страни. Поне аз така разбирам от изказванията му.

38

анонимен

преди 2 години

До х-ко - според някои форумът не е за мнения, а да се пише само това, което на тях им харесва. И то мнения, изразени доста културно, но върви обяснявай на подобни. По темата - малкият го натискат отвсякъде, в полза пак на големия, но да не се даваме......

37

Хуйко

преди 2 години

До един Според омовеца в Османската империя властта не е знаела кой къде живее и е събирала дънците на мъжка дума. Като дойде време за събиране на данъци половината село се скрива в гората и селото плаща половин данък, тъй то в македонистките логики, ха-ха!

36

анонимен

преди 2 години

Дават те за нас пет пари, като да приемаме емигранти, да дуддуркаме един етнос, да даваме лекари, да отглеждаме зърно вместо зеленчуци, макар че за последното може и да сме ударили джакпота, но как ли ще ни рецакат пак?

35

един

преди 2 години

До бунгур - според тебе няма никакво значение кой е живял в империята, така ли? Че нали личният състав е едно от най-важните неща и се знае кой се е противопотавял и кой се давал без бой, но истината е, че пет пари не дават за нас, а не кое как е.

34

анонимен

преди 2 години

Европарламентът е там да взема огромни пари и да грачи срещу Русия, а не да рови в архиви. А що се отнася за тях, чел съм, че били точно водени и съхранявани. При всички случаи ще има информация кой е живял по тези земи, защото точно това е важното, и кой какво едавал на импери5ята като данък например.

33

Анонимен

преди 2 години

Шеф Токев излезе МЪЖ, за разлика от Джинбазки

32

Хуйко

преди 2 години

До Бунгур Що бе какво ти пречат османските архиви, нещо има написано вътре, което не ти изнася ли? Не бил ги виждал никой, ами като не ги е виждал никой ти откъде знаеш какво има в тях, маже пък само за македонци да пише, хи-хи!

31

Лойко

преди 2 години

В Отоманската империя са били между 19-21 народи през различните периоди.Стриктно са ги водили на отчет до последния поданик на падишаха,най вече българите....Вярваме ли си???

30

Бунгур

преди 2 години

Стига сте дрънкали за Турските архиви.Там всички са рая и ***.Как мислите,точно по етноси и нации са ги броили всички народи като овце.Никой не ги е виждал тези архиви,ама все на тях се оповаваме.Не спряхме да лъжем себе си.

29

Един от народа

преди 2 години

Щом Шкембе войводата и Джамбаза са български патриоти аз считам това за върховно извращение на патриотизма и предпочитам да съм национален нихилист.

28

Анонимен

преди 2 години

До Омонимен: не ти е ясно защо РСМ трябва да е в ЕС? А ясно ли ти е като не е в ЕС КОЙ ще се промъкне и поддържа непрекъсна раздор и гореща точна на Балканите?