Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Има сериозни разминавания между Министерството на външните работи и външнополитическия екип на премиера Кирил Петков по въпроса за евроинтеграцията и преговорите с Република Северна Македония. Това потвърди външният министър Теодора Генчовска, съобщи БНТ.

Oще по темата
Тя заяви също така, че няма документ между Северна Македония и България, който да е основа за договаряне. Почти нищо от останалите четири точки в Протокола 4+1 не е изпълнено от страна на Скопие, обясни тя.

Генчовска поясни още, че няма време до края на френското председателство да бъде отворена Конституцията на Република Северна Македония с цел вписване на българите в нея като държавотворен народ.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов потвърди, че очевидно има структурен проблем в коалицията и по въпроса за Северна Македония няма как да има промяна без решение на НС. Неразбирателството между две амбициозни дами от две различни ведомства според него не бива да бъде пренасян по отношение позицията на РСМ.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Марина

преди 2 години

В тая коалиция има разминавания от ден едно. Където са ДБ все ще има драми.

35

Петър

преди 2 години

Христо Иванов специално го е яд, че не може да се дореби още за тлавен прокурор и все подмята как има проблеми в управлението, за да може да се прави на фактор.

34

ББ

преди 2 години

България не е част от балета на Слави...България и Народа ни няма началници...объркали сте канала!!!Изборите,ще решат...но предизвикалите избори в този момент,няма да им простим во веки,ще е Национално предателство!

fallback