Снимка: БГНЕС
fallback

Oстава съмнението, че тази съдебна реформа и закриването на спецсъд и спецпрокуратура е политически акт без сериозни юридически аргументи. Това обяви социалният психолог Росен Йорданов пред Нова.

"Съмнявам се в компетентността на хората, които провеждат тази реформа. Те не знаят как се случват нещата в съдебната система. Не разбрах на базата на какъв анализ е това искане, освен на политически аргументи", каза още Росен Йорданов.

"Със сигурност българските граждани изпитват остра липса на справедливост. Един от основните проблеми е социалното неравенство.

Oще по темата
До опасна радикализация може да доведе обедняването на средната класа и дребните предприемачи, този процес не се следи", отбеляза и социалният антрополог Харалан Александров.

За Александров съществуват малки консолидирани ядра, които искат конкретно нещо - да превземат правосъдието в България с цел упражняване на власт.

"В момента имаме достатъчно доказателства, че съдебната ни система е достатъчно автономна и независима. Тя е власт сама по себе си, има собствени механизми за регулация и успява да даде отпор в някаква степен на политическите попълзновения", смята социалният антрополог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

И.Г., чиято първа изява като шеф на спецпрокуратурата СпП и впоследствие зам.гл.прокурор, доста месеци държа в следствения арест Иванчева и Петрова, дръзнали да се противопостяват на мераците на близък до ГЕРБ строителен предприемач. Обвиненията на спецпрокуратурата вече увиснаха, но двете жени са с разсипана психика жертви на Гешев и СНС и АСНС. СпП се насочи към В.Божков, предяви му цели 19 обвинения и там нищо, но И.Г. стана гл.прокурор и сега се представя за главния пазител на закона в БГ.

9

към к.9

преди 2 години

Извинете, този Институт по психология е към МВР, не към БАН! Остава Р.Й. да е бил учен към БАН

8

Анонимен

преди 2 години

Този ,доколкото си спомням бивш специалист и впоследствие зам.директор на Института по психология към БАН, да престанене да се прави на юрист.От ЕК въведоха специализирано звено за разследване на едри икономически престъпления и Цацаров и ББ побързаха да го внедрят в БГ за отнемане имуществото на набелязаните от тях ненаши олигарси и разправа с тези,които пречат на мераците на ББ и ГЕРБ.Тогава изгря звездата на сегашния гл.прокурор ИГ,бивш милиционер от ВМШ,дето се прави на блюстител на закона

fallback