Снимка: БГНЕС

"Когато някой е на власт е много по-трудно да бъде привлечен към наказателна отговорност. Това е част от имиджа, когато си на власт си с повече възможности и ресурси. Ако самите управляващи не се чистят, е много трудно за органите да се докопат до данни. Дори твърденията на Божков да са верни, вероятно действията са добре изпипвани, за да не оставят следи", обяви по NOVA специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея е нормално към момента да няма привлечени обвиняеми, тъй като производството за изнудване срещу Божков е образувано срещу неизвестен извършител. "Разпитът на Петков е бил за събиране на сведения. МВР постигна целта си да се образува наказателното производство. Ще видим колко съвестно ще се събират данни", обясни тя. И допълни, че има две сюжетни линии.

Още по темата

"Показанията на премиера са част от пъзела, но едва ли ще са единствените и няма да са достатъчни да бъде привлечен някой към наказателна отговорност. И преди 1 година за някои по-съвестни прокурори твърденията на Божков са били основание за започване на производство. Може би ще назначат и експертизи, за да се види дали има загуба за държавния бюджет. В такива тежки престъпления поне 9 месеца върви предварителното производство, ние сме в самото начало. Става думи за щети за държавния бюджет в особено големи размери". Това заяви по NOVA специалистът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

По думите й и преди 1 година за някои по-съвестни прокурори твърденията на Божков са били основание за започване на производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase