Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата по досъдебното производство, за което беше задържан от МВР преди седмица.

Това се очаква де се случи в началото на следващата седмица заради ангажименти на адвоката му, съобщи бТВ.

Преди няколко дни стана ясно, че прокуратурата ще извика и Кирил Петков на разпит. Премиерът беше основен свидетел на службите на МВР при акцията, извършена по неотложност на 17 март.

От Софийската градска прокуратура (СГП) възложиха разследването на следователи в Следствения отдел със задача всички опорочени действия по разследването, които е обективно възможно да бъдат преповторени, да се проведат отново по предвидения в закона ред, за да бъдат валидирани.

След арестите на Бойко Борисов и неговите приближени адвокат Менко Менков подаде жалба в административния съд.

Защитникът на лидера на ГЕРБ оспорва законосъобразността на задържането както на Борисов, така и на другите партийни функционери - Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Според Менков липсват основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 2 години

Когато от бюджета са установени липси на милиони след излизането от властта на герб какви липси на "основанията за необходимост при претърсването в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова" бълнува това смешно адвокатче, кого иска да праща за зелен хайвер?

31

Аз промяната

преди 2 години

До всички пишещи небивалици грозни лъжи ДА не са ви изпуснали от някое заведение лудница ли или незнам ВИЕ нормални ли сте Явно сте утайките на обществото Други незнам да са останали А тези които крадат и такива като тези дето и връзките на обувките не могат да си вържат НЕКА оризът стане 10 лв и инфлацията да е 50%

30

Влади

преди 2 години

Буци , къде скри парите ? Къде скри парите от шкафчето бе престъпна грозна мутро ? Буци къде закопа златните кюлчета бе дебелак ? В двора ли ги закопа ? онея двете от Иван пилето и онова големото златно кюлче от едно кило , дето Цоло Вутов ти го донел , влизаш в затвора бе , скоро много скоро Буции , ти си приключен с доказателства , че си престъпник убиец и крадец ! Тюлен сплескан приключен си

fallback