Снимка: БГНЕС
fallback


В периода от 1 април до 31 май т.г. включително да бъде усилена охраната на въздушното пространство на България чрез изпълнение на задачи от българските Военновъздушните сили (ВВС) съвместно със сили и средства на ВВС на Нидерландия в състав 2 самолета в денонощно дежурство на територията на страната, като изпълняват и определените задачи.

Те ще са в Постоянно действащия план за противовъздушна и противоракетна отбрана в Интегрираната система на НАТО (NATINAMDS).

Това се посочва в решение на правителството от 8 март, публикувано в Информационната система за правна информация на Министерския съвет (МС).

Предвижда се за тази цел от 4 март до 24 юни т.г. на територията на  България да се разположат сили и средства на ВВС на Нидерландия в състав до 8 самолета и до 200 военнослужещи.

Със същото решение на МС се разрешава разполагането на територията на България до 15 април, вместо до 5 април, на сили и средства на ВВС на Испания в състав до 10 самолета Eurofighter F-2000 Typhoon и до 200 военнослужещи.

От 17 февруари испански самолети участват в изпълнението на съвместни задачи по усилена охрана на въздушното пространство (Air Policing) с българските ВВС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

браво

преди 2 години

Добра вест. Агресора Путин ще се замисли!

32

Анонимен

преди 2 години

И още нещо турчин. Украйна хвлаше байрактарите в начолото, вероятно помниш, но в районите с сила концентрация на руска техника небето се пази от с400, дори Зелински пойска истребители а не дронове.. Байрактарите изиграха своята роля в началото и доста помогнаха на нацистите, но с разположен c400 байрактарите са безсмислени!

31

Анонимен

преди 2 години

Така е турчин, байрактарите са много ефективни! С лекота биха победили противовъздушната отбрана на България, Армения и още много други.. Дори на Русия направиха много поразии... Но Русия нямаше разположена противовъздушна отбрава в Украйна, а вече и Украйна няма здрави байрактари... Около 90 броя долу.. Всеки отбор играе според колкото му позволи противника, не само във футбола!

fallback