Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Протестиращи се събраха пред парламента в подкрепа на министъра на отбраната Стефан Янев, след като Министерският съвет гласува оставката му, предаде БТА. Това стана по искане на премиера Кирил Петков. Причината е изказвания на Янев относно военния конфликт между Русия и Украйна.
Още по темата
Поради това, че оставката на военния министър трябва да бъде гласувана в Народното събрание, негови привърженици дойдоха до паметника на Цар Освободител. Те смятат, че Янев е водил политика в защита на националните приоритети и се притесняват, че новият министър ще обслужва чужди интереси. Някои протестиращи искат и оставката на премиера Кирил Петков с аргумента, че с действията си министър-председателят може да ни постави в неудобно положение спрямо конфликта.

Според Тихомир Василев Янев е бил освободен под натиск от чужди посолства. Правителството на Петков можеше да бъде медиатор още преди да се случат тези нелепи събития в една наша братска страна, смята той. Пред БТА Василев посочи, че като военен експерт Янев е разбирал сложността на ситуацията. Протестиращите са против това България да предоставя каквато и да е военна помощ на Украйна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар